5 parasta energiaa säästävää valaistustyötä, jotka voit tehdä huomenna

Keskimääräinen kanadalainen käyttää noin 10 prosenttia kotimaisesta sähkölaskustaan ​​kotinsa valaistukseen. Valaistus ei ole pieni kustannus, mutta monet ihmiset olettavat, että valot kuluttavat hyvin vähän sähköä. Vuoden aikana valaistuskustannukset voivat todella kasvaa. Tässä on viisi parasta energiaa säästävää valaistusta, jotka voit tehdä huomenna. Kuinka monta aiot kokeilla?

1. Ojaa loisteputket
Monet kanadalaiset kodit käyttävät loisteputkia kattovalaistukseen ja ovat tyytyväisiä tämäntyyppisten valojen tarjoamaan halvaan, luotettavaan ja laadukkaaseen valaistukseen. LEDs Magazine -lehden mukaan voit jälkiasentaa puolijohdevaloja (SSL) loisteputkien tilalle. SSL:t sisältävät LEDejä ja “LED-putket säästävät 50 % tai enemmän energiaa loisteputkiin verrattuna”. LED-putket antavat sinulle saman kirkkaan luonnonvalon, johon olet tottunut, samalla kun käytät paljon vähemmän energiaa. Koska LED-putket ovat jälkiasennettavia vaihtoehtoja, ne sopivat suoraan olemassa oleville loisteputkillesi käytettävään tilaan. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse asentaa uusia kalusteita.
2. Ota käyttöön CFL- tai LED-lamput
Kanadan kansallisen rakennusalan tutkimusneuvoston (NRC-IRC) tiedot osoittavat, että keskimääräisessä kanadalaisessa kodissa on 40 valoa, mutta kaikki eivät ole energiatehokkaita. Monet kanadalaiset käyttävät edelleen hehkulamppuja – Edison-lamppuja – kodeissaan. Nämä eivät ole juurikaan muuttuneet sen jälkeen, kun Thomas Edison keksi hehkulampun. Vaikka ne tuottavat pehmeää lämmintä valoa, jonka me kaikki tiedämme ja rakastamme, ne eivät ole kovin energiatehokkaita. Onneksi voit ostaa pienloistelamppuja (CFL) tai LED-lamppuja, jotka ruuvataan suoraan samoihin valaisimiin, joita nykyiset hehkulamput käyttävät. Kuten LED-putkivalot, tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse vaihtaa valaisimia.
3. Valitse Himmenninkytkimen kanssa yhteensopivat valot
Jos kodissasi on himmentimet, sinulla on jo keinot alentaa kotisi valaistuskustannuksia merkittävästi. Kaikki CFL-lamput eivät kuitenkaan ole yhteensopivia himmentimien kanssa, koska ne kytkevät sähkön päälle ja pois erittäin nopeasti. Sinun on valittava CFL-lamput, jotka ovat yhteensopivia himmenninkytkimien kanssa. Tarvitsemasi valon määrän säätäminen ulkoilman olosuhteiden mukaan on loistava tapa säästää rahaa.
4. Asenna liiketunnistimet
Monet sähköurakoitsijat tarjoavat liiketunnistimia ja asentavat ne nopeasti kotiisi mahdollisimman vähän häiriöitä. Liiketunnistimet sammuttavat automaattisesti huoneen valot, jos ne eivät havaitse liikettä tietyn ajan kuluessa. Anturit ovat halpa tapa säästää rahaa, koska ne automatisoivat valojen sammutuksen. Sinun ei enää tarvitse tarkistaa jokaista huonetta tai edes muistaa sammuttaa valoja lähtiessäsi.
5. Asenna Smart Light -ohjaimet
Vancouverilaisen sähköurakoitsijan mukaan älykkäät valonsäätimet ovat paras energiaa säästävä hakkeri asunnonomistajille, jotka haluavat tehdä kodin valaistuskäyttönsä vihreämmiksi. Nämä järjestelmät voidaan ohjelmoida ohjaamaan valojen syttymis- ja sammutusaikoja sekä niiden kirkkautta. Esimerkiksi järjestelmä voi sammuttaa valot, kun lähdet kotoa, sytyttää valot palatessasi ja jopa himmentää valot, kun valmistaudut nukkumaan. Useimmat älykkäät järjestelmät ovat älypuhelinyhteensopivia, joten voit hallita valaistusta missä tahansa.
Johtopäätös
Nämä viisi energiaa säästävää valaistusta voidaan toteuttaa kotonasi huomenna, jos haluat. Mitä ideoita olet kokeillut? Kerro meille, mikä toimi sinulle alla olevissa kommenteissa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *